Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, hisse senedi piyasalarındaki iştahlı atmosferin güvenli liman olarak bilinen varlıkları baskılamaya devam etmesiyle geriledi.

Spot altın ons başına 1967 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise piyasalarda 1210 TL’den alıcı buluyor.

Avrupa ve Asya hisse senetleri Çarşamba günü yükselirken, değerli metalin 2 bin doların üstüne çıkmasına yardımcı olan Credit Suisse Group’un devralınması ve üç ABD bankasının iflasının devralınmasının ardından risk duyarlılığında toparlanma büyüyerek sürüyor.

ABD’li yetkililer Salı günü son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık sektörünü yakından takip edeceklerini gösterdiler.

Son haftalarda bankacılıkta yaşanan sorunlar Fed’in agresif para politikası duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin azalmasına neden oldu.

Bu durum yüksek faizlerle ters korelasyona sahip altının bu ay başlarında sergilediği yükselişini büyük oranda korumasına yardımcı oldu. Swap yatırımcıları Fed’in yılın kalan kısmında faizleri 50 baz puan artıracaklarını öngörüyor.

Altın geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizinin yarattığı güvenli liman talebiyle 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmıştı. Devam eden süreçte ABD ve İsviçreli yetkililerin aldığı önlemler sonrası endişelerin azalmasıyla değerli metal de cazibesinin bir kısmını yitirmiş ve Mart başından bu yana elde ettiği kazançların bir kısmını geri vermişti.