Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, Fed’in talebe bağlı olarak para politikasını sıkılaştırmak için agresif bir şekilde hareket edeceği beklentileriyle doların güçlenmesiyle Nisan ayını kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, doların neredeyse son iki yılın en yüksek seviyesinden çekilmesiyle kayıplarının bir kısmını geri alarak Nisan ayını yüzde 1,8’lik kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Yatırımcılar 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve ABD Merkez Bankası’nın faizleri artırmaya devam etmesinin beklendiği Federal Açık Piyasa Komitesi’ni (FOMC) bekliyorlar. Fed Başkanı Jerome Powell da enflasyonu dizginlemek amacıyla potansiyel olarak en az iki kez yarım puanlık faiz artışını onayladı.

ABD'de ekonomi, sağlam tüketici talebine bağlı bir ithalat artışını yansıtarak 2020'den beri ilk kez küçülürken bu durum büyümenin yakında geri döneceğini gösteriyor.

Ukrayna savaşının küresel büyümeyi tehdit etmesi güvenli varlıklara olan talebi desteklemeye devam ederken yatırımcıların ilgisi yavaş yavaş azalmaya başladı.

“Altın eninde sonunda güvenli varlıklara olan akışı görecek fakat önce dolar rallisinin tükenmesi gerekiyor” diyen Oanda Corp. Kıdemli Analisti Edward Moya, “Altın önümüzdeki hafta yapılacak FOMC toplantısı sonrası 1850-1900 dolar arasında konsolide olmaya hazırlanıyor gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Spot altın yüzde 0,4 değer kazanarak 1902,73 dolara yükseldi.