Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların güvenli liman olarak dolara yönelmesi ve ekonomik büyümeye dair endişelerle kayıplarını sürdürdü. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişten destek buldu.

Altın yatırımcılarının artan delta varyantı vakalarına rağmen parasal desteklerin geri çekilebileceğine dair beklentilere ve doların kuvvetli kalacağına ağırlık vermesiyle altın fiyatları düştü. Yatırımcılar perşembe günü 14:45’te yapılacak Avrupa Merkez Bankası toplantısını ve sonrasında Başkan Christine Lagarde’ın konuşmasını yakından takip edecek.

Fed’in çarşamba günü yayımladığı raporda, geçen iki ayda ABD’de ekonomik büyüme yavaşlamasına rağmen güvenli liman olarak altın fiyatlarına bir etkisi olmadığı belirtildi.

Ons altın fiyatı

Geçen hafta yatırımcıların istihdam verilerine odaklanmasıyla beraber haftayı görece yatay bir seyirle tamamlayan ons altın, cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.833 dolara kadar yükselmişti.

Ons altın, salı günü yaşanan düşüşle 200 günlük hareketli ortalamasının altına inerken çarşamba günü 50 günlük hareketli ortalamasına yakın seviyelerde 1.787 dolardan işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın geçen hafta küresel altın fiyatlarının yatay bir seyir izlemesiyle dolar/TL ’deki gerilemeyi takip etti. Doların gelişen ülke para birimlerine karşı zayıflaması ve dolar/TL’nin gerilemesiyle 482 TL’ye kadar gerileyen gram altın, doların yeniden güç kazanması ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş sonrasında perşembe günü 487 TL seviyesinde işlem görüyor.