Advertisement
HABERLER ABONE OL

AMB Yürütme Kurulu Üyesi Schnabel Almanya’da yaptığı konuşmada enflasyonu dikkatlice izlediklerini belirti. Schnabel “Tahmin varsayımlarımızın önümüzdeki yıllarda daha yüksek enflasyon ihtimalini küçümsemediğinden emin olmak istiyoruz" dedi.

Arz zinciri sıkıntısı ne kadar uzun sürerse firmaların maliyetlerini tüketici fiyatlarına yansıtma ihtimalinin de o kadar artacağına dikkat çeken Schnabel “Euro Bölgesi ve Almanya'da artan sayıda firmanın fiyatlarını artırdığını görüyoruz. Daha fazla fiyat artışı da beklenebilir" yorumunu yaptı.

Schnabel enflasyon sürdürülebilir şekilde yüzde 2 hedefine beklenmedik bir hızda ulaşırsa aynı ölçüde çabuk harekete geçeceklerini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası geçen haftaki toplantısında piyasa beklentileri doğrultusunda faizleri sabit tutmuştu. Banka, pandemi alım programını 1,85 trilyon euroda tutarken, bu program dahilindeki alımların ılımlı yavaş bir patikada yapılacağı mesajını vermişti. Karar metninde geçiş sürecinde enflasyonun ılımlı seviyede gelişebileceği ifade edilmişti.