Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Teknoloji devi, Apple, kendi M3 çipine sahip 13 inç ve 15 inç ekran boyutlarına sahip yeni MacBook Air modellerini duyurdu.

Geçen yıl piyasaya sürülen M3 yongası, 10 çekirdeğe kadar GPU ile birleştirilmiş 8 çekirdekli bir CPU'ya sahip. Yeni MacBook Air aygıtları, aramalarda daha iyi ses netliği sağlamak için üç mikrofon dizisine de sahip.13 inçlik model bin 099 dolardan başlıyor ve 15 inçlik model 1.299 dolardan başlıyor. Her iki model de bugünden itibaren ABD'de ön siparişe açıldı ve 8 Mart'ta genel satışa sunulacak. Yeni çip, bir önceki M1 modeline göre yüzde 60'a kadar daha hızlı performans ve en hızlı Intel tabanlı MacBook Air'den 13 kata kadar daha hızlı performans vaat ediyor.

Her iki MacBook Air modeli de 18 saatlik iddia edilen pil ömrüne, 1080p web kamerasına ve yükseltilmiş Wi-Fi 6E radyolara sahiptir. Ayrıca 3,5 mm kulaklık jakının yanı sıra iki Thunderbolt bağlantı noktası da var. Her iki modelin de gece yarısı, yıldız ışığı, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri mevcut.

Geçen yıl piyasaya sürülen M3 yongası, 10 çekirdeğe kadar GPU ile birleştirilmiş 8 çekirdekli bir CPU'ya sahip. Yeni MacBook Air aygıtları, aramalarda daha iyi ses netliği sağlamak için üç mikrofon dizisine de sahip.

Apple Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, yaptığı açıklamada, yeni MacBook Air cihazların, M3 çipi ve yeni yeteneklerle daha da iyi hale geldiğini söyledi. Joswiak, MacBook Air'i, dünyanın en ince ve hafif dizüstü bilgisayarı olarak tanımladı.

Apple'ın yeni MacBook Air cihazlarını duyurması, Avrupa Birliği'nin Apple'a müzik akışı pazarındaki antitröst kurallarını ihlal ettiği için 1,84 milyar euro para cezasıyla aynı gün geldi.