Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları Perşembe günü çoğunlukla yükseldi. Avustralya hisse senetleri iki yılın en yüksek seviyelerine yakın seyrederken, Çin piyasaları kazançlarını art arda ikinci güne taşırken, Japonya hisseleri önceki günkü toparlanmanın ardından biraz ara verdi.

Aralarında Avustralya ve Hong Kong'un da bulunduğu piyasalar, Noel tatilinin ardından Çarşamba günü yeniden işlem görmeye başladı ve her ikisi de yükselişle kapandı. Çin hisseleri ise çevrimiçi oyun hisselerindeki toparlanmayla destek buldu.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,33 artışla Nisan 2022'nin sonlarından bu yana en yüksek seviyesini korudu. Endeksin yılı yüzde 7,7 ile kesinlikle daha yüksek bir seviyede bitirmesi bekleniyor.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi önceki seansı yüzde 1'den fazla yükselişle kapattıktan sonra yüzde 0,49 düştü. Daha geniş kapsamlı olan Topix endeksi yüzde 0,25 kayıpla üst üste dört seanslık kazanımların ardından sakinleşti.

Japonya'dan gelen perakende satış verileri, Kasım ayında ekonomistlerin yüzde 5'lik tahmininin üzerinde yüzde 5,3'lük bir büyüme gösterdi.

Hong Kong Hang Seng endeksi ikinci günde yüzde 0,65 yükselişle açıldı. Hong Kong, yaklaşık yüzde 16 düşüşle 2023'te hala en kötü performans gösteren büyük Asya-Pasifik pazarı olmaya devam ediyor.

Çin'in CSI 300 endeksi yüzde 0,32 yükselişle açıldı ve kazançlarını korudu.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,49 artışla önceki seanstan elde ettiği kazanımlarını korudu. Küçük ölçekli Kosdaq, seansın ikinci saatinde yüzde 0,19 artışla pozitife döndü.