Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Ülkenin Enerji Bakanı Angus Taylor Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin ilave olarak 780 mega litrelik kara dizel depolama alanını finanse etmek için kullanmayı hedeflediğini söyledi. Açıklamada, projelerin ayrıca 1.025 kadar iş imkanı yaratacağı da belirtildi.

Taylor açıklamasında, "Kovid-19 salgını, diğer sektörlerde olduğu gibi Avustralya'nın yakıt endüstrisini de etkiledi. Bizim artık gelecekteki olası şoklardan koruyacak bağımsız bir yakıt kaynağına ihtiyacımız var." dedi.

Başbakan Scott Morrison, Avustralya enerji güvenliğini ve koronavirüs salgını tarafından ağır darbe alan petrol rafinerisi sektörünü kurtarmak için ağır baskı altına alındı.

Hükümet ayrıca, ilk kez ulaşım için temel yakıt rezerv gereksinimlerini getirecek bir yasal paketi de duyurdu. Benzin ve jet yakıtlarının depolanması yaklaşık 24 günlük tüketimde zorunlu hale gelecek.

En son duyuru, hükümetin yerli yakıt depolama kapasitesinin nasıl artırılacağına dair stratejik bir çalışmayı açıklamasından üç ay sonra geldi. Nisan ayında Avustralya, yakıt rezervlerinin Uluslararası Enerji Ajansı tarafından öngörülen 90 günlük şartın altında kaldığını söylemişti.