Advertisement
HABERLER ABONE OL

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), petrol fiyatlarının, OPEC + koalisyonu olmasaydı, daha yüksek seviyelerde olacağını kaydederek, grubun daha fazla üretim konusunda ABD’nin baskısına direneceği sinyali verdi.

BAE Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei, Dubai’de düzenlenen Afrika Petrol Haftası konferansında yaptığı açıklamada, büyük petrol ihracatçısı 23 ülkeden oluşan koalisyonun fiyatların ikiye ya da üçe katlanmasını engellediğini ve takdir edilmesi gereken bir oluşum olduğunu kaydetti.

Mazrouei, petrol piyasasının doğalgaz ve kömüre oranla çok daha sakin olduğunu söyleyerek, Suudi mevkidaşı Abdulaziz bin Salman’ın görüşüne benzer bir görüşü dile getirdi.

Mazrouei, “Eğer OPEC+ olmasaydı, doğalgaz ve kömürde olanların benzerini petrolde görebilirdik. Piyasayı dengelemek için birlikte çalışıyoruz” dedi.

Doğalgaz fiyatları Avrupa ve Asya’da bu yıl, arzın oldukça daraldığı bir ortamda, iki kattan fazla arttı ve elektrik maliyetlerinde güçlü artışlara yol açarak, Hindistan’dan Çin’e, ekonomileri vurdu.

ABD ile birlikte Japonya ve Hindistan gibi diğer tüketici ülkeler, BAE, Suudi Arabistan, Rusya ve grubun diğer üyelerine üretim artışlarını hızlandırma çağrısında bulunmuştu.