Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'den 206 kuruluşun katıldığı "Geleceği Etkilemek" ana temasıyla Fra sa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM 2019 Fuarı'nın açılışına katıldı.

Kurum burada Bloomberg HT'ye ekonomide yaşanan süreci değerlendirdi. Kurum "Bu dönemde hem iç, hem de dış dengelenmeyi tamamladık. Dibi de gördük. Bu ekonomik savaşla nasıl dik durabildiğimizi tüm dünyaya göstermiş olduk. Bundan sonra ekonomik tedbirlerle birlikte çıpamız daha da yukarı çıkacaktır." diye konuştu.

"CİDDİ EKONOMİK SAVAŞ VERDİK"

Yaşanan gelişmelerden inşaat sektörünün de etkilendiğini kaydeden Bakan "ama biz sektörün iyi gidebilmesi adına birçok düzenleme yaptık. Bundan sonraki süreçte inşaat sektörünün de süreci yukarı taşıyacağına eminim.

Ciddi bir ekonomik savaş verdik, dünyanın başka yerinde olsaydı çok daha farklı şeyler konuşulurdu. Bizim ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu, sağlam temellere yaslandığını net şekilde gösterdik. Artık 2019'un ilk çeyreğiyle dipten yukarı çıkacağız ve bizim beklediğimiz piyasa hareketi başlamış olacak" diye konuştu.

İnşaat sektörüne dair Bakan Kurum "Cumhurbaşkanımızın inşaat sektörüne her zaman destekleri oldu, Hazine ve Maliye Bakanımız da ne zaman sektörün bir talebi olsa o noktada bizim yanımızda oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onun dışında vergi ve harç anlamında birçok düzenlemeye gittik...İnşaat sektörü 6 milyon kişiyi ilgilendiriyor..İnşaat sektörünü de diğer sektörleri de kendi ayakları üzerinde duran hale getirmeliyiz. Biz buradan çok daha güçlü çıkacağız. İnşaatlarımızda yerli ürünler kullanılmasını teşvik ediyoruz" yorumunu yaptı.

"EMLAK BANKASI'NIN FAALİYETE GEÇMESİ SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ"

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesinin önemine değinen Kurum " Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bankamızı yeniden faaliyete geçirdik. Bu gayrimenkul sektörü ve inşaat sektörü adına önemli bir gelişme. Çünkü o banka bizim ülkemizde üretilmeyen ithal ikameli malların burada üretilmesine destek verecek, kentsel dönüşüm sürecine, gayrimenkul projelerine destek veren bir katılım bankası olacak." diye konuştu.