Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çanakkale Grubu'nun 65. yıl kuruluş yıl dönümleri nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında yapılan temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Üretim, altyapı, ürün, pazarlama ve dağıtım konusunda sürdürülebilir olmak için doğru yatırımlar yaptıklarını dile getiren Kale Grubu CEO'su Zeynep Bodur Okyay, istihdam ve sürdürülebilir gelişim temelli insan kaynakları politikamızdan ödün vermediklerini dile getirdi.

DNA'sında sanayicilik olan bir grup olduklarının altını çizen Okyay, "Bu seneye 100'üncü yılını kutlayacağımız cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarımdan biri de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arzusuna uyarak, bu topraklarda kazanılan büyük zaferi, ekonomik zaferle de taçlandırmak için 65 yıldır ilk gün gibi çalışıyoruz; katma değer yaratmak, en önemli önceliğimiz." diye konuştu.

550 milyon liralık yatırım

Okyay, 65 yıl önce Çan'a bir fidan diktiklerini ve bugün 17 şirket, 6 bine yakın çalışan, 6 milyar liraya yaklaşan ciro, bin 300’e yakın tedarikçi, 250’yi aşkın münhasır bayi, 15 bin satış noktası ve 100’ü aşkın ülkeye ihracatı olan bir sanayi devine dönüştüklerini de sözlerine ekledi.

Temeli atılan Granit Slab fabrikasına, üç etaplık bir yatırımın ilk aşaması olan bu söz konusu fabkrikaya yaklaşık 550 milyon lira yatırım yapılacak. Devamında gelecek yatırımlarla beraber toplam tutarın 1 milyar liraya ulaşması hedefleniyor. Faaliyete geçtiğinde yıllık 1,5 milyon metrekare üretim yapılacak bu fabrikada ilave 70 kişi istihdam edilecek.

Varank: Seramikte ilk akla gelen ülke Türkiye olacak

Granit Slab Fabrikası Temel Atma Töreni'nde konuşan Varank, bazı markaların özel olduğunu, Kale Grubunun da Türkiye'nin yüz akı şirketleri arasında yer aldığını söyledi.

Anadolu'nun neresine giderseniz gidin, seramik karo ve fayans ürünleri için "kalebodur" isminin kullanıldığını belirten Varank,"Bugün dünyada seramik sektöründe ilk akla gelen ülke İtalya'ysa bundan sonra seramikte ilk akla gelen ülke Türkiye olacak. Eğer vitrifiyede bugün dünyada ilk akla gelen ülke Almanya'ysa bundan sonra emin olun ilk akla gelen ülke Türkiye olacak." dedi.

Grubun yaptığı üretimin 100'den fazla ülkeye de ihraç edildiğini dile getiren Bakan Varank, Türk sanayisi için rol model olabilecek bir büyüme hikayesi gördüklerini belirtti.