Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Çin, Kovid kaynaklı uçuş iptalleri önlemini kaldırmayı planlıyor

Çin, Kovid kaynaklı uçuş iptalleri önlemini kaldırmayı planlıyor

  • Konuya yakın kaynaklara göre Çin, Kovid vakalarını ülkeye getirdiği için havayolları şirketlerini cezalandıran bir sistemi rafa kaldırma planları üzerinde çalışıyor.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Çin, Kovid kaynaklı uçuş iptalleri önlemini kaldırmayı planlıyor
04 Kasım 2022, 10:01 Güncelleme :

Çin bürokrasisini denetleyen Devlet Konseyi, aralarında havacılık otoritesinin de olduğu kurumlardan “devre kesici mekanizma” adı verilen uçuş iptalleri önleminin sona ermesine hazır olmalarını istedi.

Sistem ülkeye gelen Kovid vakalarına göre 1-2 hafta Çin’e uçuşların iptalini öngörüyordu. Benzer bir mekanizma Hong Kong’da temmuz ayında kaldırılmıştı.

Kaynaklar bu yeni adımın bu yılın ortalarında Çin havacılık endüstrisini normalleştirmek için devreye alınan üç adımlı planın bir parçası olduğunu belirtti.