Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük referans kuru beklenenden güçlü bir seviyede belirlemesinin ardından yükseldi.

PBOC dolar karşısında günlük referans yuan kurunu Perşembe günü 7.0039 seviyesinde belirledi. Banka, yuan fiksingini 2008 yılından beri ilk kez 7 seviyesinin üzerinde belirlemiş oldu. Bloomberg anketine katılan 21 analist ve traderın ortalama beklentisi 7.0156 idi.

Çin dışında işlem gören yuan dolar karşısında 08:18'de yüzde 0.22 ekside 7.0701'den işlem görürken, Çin parası kur sepeti karşısında en az 2015 yılından bu yana en zayıf seviyesine geriledi.

Scotiabank stratejisti Gao Qi, “Şimdi Çin, paniği önlemek istiyor. PBOC yuanı kısa vadede istikrara kavuşturmak için sinyaller göndermeyi sürdürecek. Büyük bir ihtimalle beklenenden güçlü fiksing belirlemeye, Hong Kong'da tahvil satmaya ve belki offshore piyasada yuan forward puanlarını yükseltmeye devam edecektir.” dedi.

PBOC bu hafta başında günlük fiksingi zayıf belirleyerek yuanda sert kayıpları tetiklemiş, aynı zamanda küresel bir kur savaşı endişelerini de artırmıştı. Piyasa, bankanın ilan ettiği referans kuru bu hafta yakından takip ediyor.