Advertisement

Milyarder iş adamı Jack Ma'nın Ant Group'u, finansal hizmetler sektöründe büyümesini finanse etmek ve Çin'in en büyük online ödeme platformu konumunu pekiştirmek için Hong Kong ve Şanghay'da ilk halka arz için başvuruda bulundu.

Ant tarafından Salı günü yapılan açıklamada satıştan doğacak gelirin sınır ötesi ödeme faaliyetlerini genişletmek ve araştırma ve geliştirme kabiliyetini artırmak için kullanılacağı belirtildi. Açıklamada fiyat hedef aralığı veya halk arz ile elde edilecek kaynağa ilişkin herhangi bir rakam verilmedi.

Alibaba'nın önde gelen şirketi Ant kredilerden seyahat hizmetlerine ve gıda teslimatına kadar pek çok şeyi içeren bir çevrim içi alışveriş merkezine doğru evrimini hızlandırarak, Tencent Holdings Ltd.'ye kaybettiği müşterilerini geri kazanmayı hedefliyor.

Alipay uygulamasından elde edilen milyarlarca kullanıcının verilerine sahip olan şirket, yapay zeka, robot yatırım ve kredi platformları gibi teknolojilerle finansal hizmetler sektöründe geniş çaplı bir yayılma amaçlıyor.

Yıllardan bu yana görülen en büyük halka arz Ant'nin çifte listelemesi Suudi Arabistan'ın 29 milyar dolarlık rekorunu da geride bırakabilir. Şirket 225 milyar dolarlık bir değerleme hedefliyor.