Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TİSK Genel Kurulu toplantısında asgari ücrete ilişkin mesajlar da verdi.

Erdoğan işveren ve işçi kesimi arasında adaleti her zaman sağlamaya gayret ettiklerini belirtti.

Erdoğan asgari ücretle ilgili olarak, "Gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların hak ve refahlarını ne kadar korursak ortak hedeflerimize o derece hızlı ve güvenli ulaşabiliriz" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında enflasyona ilişkin değerlendirmeler de yaptı.

Erdoğan Kasım enflasyonunda iyileşmenin sürdüğünü, yılbaşından itibaren enflasyonda iyileşmenin hızlanacağını belirterek “Şubat'tan itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecek” ifadelerini kullandı.

Bilgin: Ortalamayı yukarı çeken politika izliyoruz

TİSK'in 28. Olağan Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretli çalışan oranının yüzde 37 düzeyinde olduğunu belirterek, "Biz asgari ücreti artırdığımız zaman, reel ücretler de yeniden ayarlanıyor. Dolayısıyla ortalamayı yukarıya doğru taşıyan bir asgari ücret politikasını izlediğimizi belirtmek isterim" dedi.

Bilgin, asgari ücretin ortalama ücret olduğuna dair eleştirilere ilişkin olarak da, "'Asgari ücret temel ücret oldu' diye bir eleştiri var. Bu bilgisizliğe dayanan bir eleştiri. Asgari ücretli oranı şu anda yüzde 37. Asgari ücretin şöyle bir etkisi var. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de yeniden ayarlanıyor. Dolayısıyla ortalamayı yukarıya doğru taşıyan bir asgari ücret politikasını izlediğimizi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.