Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Deutsche Bank'ın CEEMEA raporunda Türkiye Hazine tahvillerine ilişkin değerlendirme yer aldı.

“Türkiye tahvillerinde ikinci çeyreğin başından bu yana yukarı yönlü görüşümüzün ardından CEEMEA portföyümüzde nötre dönüyoruz. Geçtiğimiz birkaç haftadaki sert yükseliş sonrasında 10 yıllıklar için hedefimize ulaşıldı. Risk getiri dengesi mevcut seviyelerde daha az cazip.” denen raporda, yine de bankanın henüz “ağırlığı azalt”a dönmediği belirtildi. Raporda, Türk tahvillerinin lehine kendine özgü birçok unsur olduğunun altı çizildi.

Genel olarak; enflasyon dinamikleri, son girişlere rağmen hala zayıf olan tahvil pozisyonlanması, (Önceki aylara kıyasla az olmasına rağmen) dördüncü çeyrekte destekleyici arz dinamikleri ve dördüncü çeyrekte en az 350 baz puanlık faizi indirimi için alan olması gibi Türk tahvillerinin lehine unsurların, artan jeopolitik tansiyon, Döviz mevduat artışının sürmesi ve dövizin ilk şok emici olması nedeniyle kurumun -3.75 – 3.95 aralığı için geçerli- kura bağlı görüşü ve daha az cazip tahvil değerlemesi tarafından dengelendiğine dikkat çekildi.

Rapora göre Deutsche, 5 yıl ve 10 yıl vadelilerde sırasıyla yüzde 13.50 ve yüzde 14.0 yıl sonu bileşik faiz hedefini koruyor. Mevcut durumda 5 yıl vadelileri faizi yaklaşık yüzde 13.65, 10 yıllıkların faizi yüzde 13.81 seviyesinde bulunuyor.

Raporda, kurumun getiri eğrisinin ortasında kalan, özellikle Ocak 2023, Ocak 2024 ve Mart 2025 vadeli tahvillerde ağırlığı arttırdığı belirtildi.