Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Demokrat Joe Biden'ın ABD başkanlık yarışında galibiyetini ilan etmesinin ardından dolar, G – 10 paraları karşısında düştü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi düşüşünü beşinci güne taşıdı. Koronavirüs ile mücadelede seri adımlar atmayı taahhüt eden Biden'ın Pazartesi günü konuyla ilgili çalışma ekibini açıklaması bekleniyor.

Sterlin/dolar paritesi haftanın ilk işlem gününde 1.3193 ile Eylül başından bu yana en yüksek seviyeye yükselmesinin ardından TSİ 08.45'te yüzde 0.26 artıda 1.3190 seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'da CIBC World Markets finansal çözümler grubunun başındaki isim Ko Haruki, “Biden'ın zaferi siyasi belirsizliği ortadan kaldırarak risk iştahındaki yükselişin ve dolar satışının önünü açtı. Ancak dolar, daha fazla oyuncu aşağı çektikçe desteğin o kadar güçlü olduğu bir aşamaya yaklaşıyor. Dolar düşerken temkinli olmalıyız.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta yüzde 1.9 ile haftalık bazda Mart'tan beri en sert düşüşünü yapmasının ardından Pazartesi günü yüzde 0.22 geriledi.

ABD Hazine tahvilleri getiri eğrisi boyunca fazla değişmedi. 10 yıllıkların faizi yüzde 0.82 civarında. Dolar/yen paritesi yüzde 0.18 artıda 103.54'ten alıcı buldu.