Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar Cuma günkü işlemlerde önemli piyasa paraları karşısında iki haftanın zirvesine yakın seviyelerde tutundu. Güçlü ABD verileri ile ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükseliş doları destekledi.

Doların altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) Perşembe günü 97.882 ile 3 Mayıs'tan beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından Cuöa günkü işlemlerde fazla değişmedi. DXY, TSİ 09:47'de 97.796 puan ile iki haftanın yükseğine yakın seviyelerde seyretti.

Doların yükselişinde ABD'de Perşembe günü açıklanan güçlü konut verisi ile sürdürülebilir işgücü piyasasını işaret eden işsizlik haklarından yararlanma başvuruları etkili oldu. Euro ve sterlindeki zayıf seyir de doların yükselişini destekledi.

Tokyo'da IG Securities kıdemli Döviz stratejisti Junichi Ishikawa, “Euro, Euro Bölgesi'ndeki zayıf ekonomik temeller ve İtalya'daki siyasi endişeler ile aşağı yönlü baskı altında. Sterlin tarafındaysa tüm hikaye Brexit.” dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.22 ekside 109.61 seviyesinden işlem gördü. Euro, dolar karşısında 1.1182'den alıcı bulurken, sterlin dolar karşısında 1.2785 oldu.

Reuters