DÖVİZ ABONE OL

Dolar göstergesi, yıl sonuna yaklaşırken fonların uzun pozisyonlarını kapatmasıyla birlikte cansız işlemlerde kayıplarını üçüncü güne taşıdı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) Cuma günü 11 Ekim'den bu yana en sert düşüşünü kaydetmesi sonrasında TSİ 08:25'te yüzde 0.23 geriledi.

ABD ile Çin arasındaki ilk faz ticaret anlaşmasının muhtemelen imzalanacak olması ve fonların çeyrek ve yıl sonu değerlemelerini dengelemeye başlayacak olmasıyla dolar uzun pozisyonlar kapanmaya devam ediyor.

Sydney'de Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, Fed sayesinde bol dolar likiditesinin kısa vadeli ABD tahvil faizlerini düşürdüğünü ve risk iştahının yüksek kalmasına yardımcı olduğunu söyledi.

BBDXY 30 Eylül'den beri yüzde 2.5 gerileyerek Mart 2018'den beri en sert çeyreklik kaybına hazırlanıyor. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.88'de kaldı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşüşle 109.22'den işlem gördü. Japonya piyasaları Salı gününden 5 Ocak'a kadar tatil nedeniyle kapalı olacak. Sterlin/dolar paritesi kazançlarının beşinci gününde yüzde 0.3 yükselişle 1.3118'den alıcı buldu.

Advertisement