Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16.40'ta güncellendi)

Dolar, ABD'de kördüğüme dönen mali teşvik konusunun yakın bir zamanda çözüme kavuşacağı yönündeki beklentilerin azalmasıyla önemli paralar karşısında bir haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Ayrıca artan koronavirüs vaka sayıları da güvenli varlık iştahını tetikledi.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, Pazar günü birbirlerini zora koşmakla suçladılar.

ABD Hazine tahvilleri, ABD'deki koronavirüs enfeksiyonlarının ikinci günde de rekor kırması ve Çin'de yeniden salgın olmasının ardından tırmandı. Euro, İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticaret görüşmelerinin 28 Ekim'e uzatılmasının ardından sterlin karşısında düştü.

Commonwealth Bank of Australia stratejistlerinin notunda, “ABD mali teşviki müzakeresinde yavaş ilerleme kaydedilmesi doları destekliyor. Biz 3 Kasım'daki ABD başkanlık seçimi öncesinde bir yasanın geçeceğine şüphe duyuyoruz.” dedi.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) TSİ 16.40'ta yüzde 0.37 yükseldi. ABD 10 yıllıklarının faizi 3 baz puan düşüşle yüzde 0.81 oldu. Euro/doalr paritesi 1.1803'e kadar düşmesinin ardından yüzde 0.37 ekside 1.1816'dan alıcı buldu.

Euro/sterlin paritesi yüzde 0.23 düşüşle 0.9075'ten işlem gördü.

(16.40'ta güncellendi)