Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Washington ile Pekin arasında tırmanan gerginliğin risk iştahını olumsuz etkilemesinin ardından volatil işlem seasında gücünü korudu.

G - 10 paralarının çoğu kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı. Ancak kısmen ay sonu akımları nedeniyle dar bantlar içerisinde kaldılar.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) önceki gün kaydettiği zayıf yükselişini korudu. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.68'de kaldı. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 yükselişle 107.83'e tırmandı.

Euro, Avrupa Komisyonu'nun Avrupa'nın zorlanan ekonomilerine yardım amaçlı mali plan teklifinden destek bularak 1.10 eşiğine yakın kaldı. Ancak doların genel olarak diğer paralar karşısındaki güçlü duruşundan dolayı ralli yapamadı.

Norveç Kronu, dünyanın en büyük ekonomilerinin Çin'in Hong Kong ile ilgili yeni yeni güvenlik yasası ve pandemi sürecini yönetme şeklinden kaynaklı didişmelerinden dolayı dolar karşısında en fazla düşen önemli para oldu.

Trump yönetiminin Hong Kong'u artık Çin'den siyasi olarak bağımsız kabul edemeyeceklerini açıklamalarının ardından yaptırımları tetikleyebileceği beklentileriyle birlikte Döviz piyasalarında risk iştahı düşük kaldı.

Euro/Dolar paritesi seans içinde yüzde 0.3 tırmanmasının ardından 1.1012'de fazla değişmedi. Sterlin/dolar 1.2268'de kaldı. Dolar/Norveç Kronu yüzde 0.5 tırmanarak 9.9914'e kadar yükseldi.