Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen önemli piyasa paralarının çoğu karşısında güç kazandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Çin'e ilişkin politikalarına yönelik olarak gerçekleştireceği basın toplantının siyasi gerginliği artıracağı endişeleri yeni destekledi.

Dolar ay sonu satışlarına bağlı olarak zayıflarken euro iki ayın en güçlü seviyesini gördü.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.5 düşüşle 107.09'dan işlem gördü. ABD Hazine tahvilleri ve İsviçre Frankı, hisse senetleri gerilerken yatırımcıların güvenli varlık talebiyle yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey ekonomi danışmanı, Çin'in Hong Kong'un özgürlüğünü kısıtlayacak ulusal güvenlik yasasını geçirmesinin ardından yaptığı konuşmada Pekin'in ABD tarafından sorumlu tutulabileceğini söyledi.

Sony Financial Holdigs Inc. Döviz analisti Kumiko Ishikawa, "ABD ile Çin arasındaki gerginliğin yükselme ihtimaline yönelik temkinli duruş hızlıca büyüyor. Trump, Çin'e yaptırım uygulamakla ilgili konuşursa yen ve gelişmiş piyasa paraları bundan fayda sağlarken emtia ve gelişen piyasa paraları olumsuz etkilenir." dedi.

Dolar/yen dört aylık düşüşün ardından Mayıs ayında fazla değişmedi. Yen Avustralya ve Kanada dolarları karşısında yükseldi. Asya'da bulunan döviz traderları ay sonu akımları Tokyo işlemlerinde yen talebini artırdı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) Cuma günü yüzde 0.3 düştü ve 1.3 düşüşle Aralık'tan bu yana en kötü aylık performansına hazırlanıyor.

Asyalı döviz traderları kaldıraçlı fonların Trump'ın basın konferansı öncesinde dolarda kısa pozisyon aldığını belirtti.