Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, çeşitli ekonomilerin, koronavirüsün yayılmasındaki yavaşlama ile birlikte, bu virüsü önleme amaçlı tedbirleri kaldırmaya yönelik adımlarının risk iştahını iyileştirmesi sonucu, G-10 ülkelerinin paralarının tümü karşısında değer kaybetti.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü düştü ve önceki günkü kayıplarını sürdürdü.

ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti ve bunun sonucu 10 yıl vadeli tahvilin faizi 3 baz puan yükselerek yüzde 0.69 seviyesine tırmandı.

Japonya ülke çapında OHAL uygulamasını sonlandırdığını duyururken, İngiltere'de hükümet Haziran ayında kısıtlamaları kaldırmaya başlamayı planlıyor ve Almanya'da yeni vaka sayısı düştü.

Norveç kronu, Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları gibi emtia paraları dolar karşısındaki yükselişlere öncülük etti e bu paralardaki yükselişleri, iki haftanın zirvesine çıkan sterlin takip etti.

Euro dolar karşısında son dört günde ilk kez değer kazandı.

St. George Bank kıdemli ekonomisti Janu Chan, "Piyasalarda, ekonomilerin yeniden açılması ile birlikte bir toparlanma havası var," dedi ve "Koronavirüsün yayılması yavaşlıyor ve ikinci dalga için bu kez daha hazırlıklı olunduğu yolunda bir his car. Bunlar piyasada beklentileri güçlendiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 düşerken, dolar/yen paritesi fazla değişmeyerek 107.68 seviyelerinde kaldı.

Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0.7 yükselerek 1.0973 seviyesine kadar çıktı.