Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Fed'in en son toplantısında aşırı güvercin bir duruş benimsememesi, yüklü miktardaki dolar kısa pozisyonların bir kısmının çözülmesi durumunda dolarda kısa sürekli bir ralliye neden olabilir.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, eşi benzeri görülmemiş çaptaki genişleyici politikasının en azından üç yıl daha devam edeceğini vurgulamasına karşın Bloomberg Dolar Spot Endeksi günü yatay kapattı. Gösterge endeks Perşembe günü bir noktada yüzde 0.4 yükseldi.

Merkez bankasının güvercin stratejisine ilişkin aşırı beklentiler ve sözlü yönlendirmedeki belirsizlik seviyesi güçsüz doların daha da zayıflamasının önüne geçti.

Auckland'da Wespac Banking Corp. piyasa stratejisti Imre Speizer, "FOMC öncesinde çok fazla güvercin bir duruş beklentisiyle alınan spekülatif kısa dolar pozisyonlarından daha fazla çıkış olabilir. Bazıları için yeterince güvercin değildi. Bu nedenle yeniden dolar alıyorlar." dedi.

Bloomberg International'dan Cameron Crise'ın derlediği verilere göre dolardaki güçlü seyrin devamı, 2011'den beri en fazla olan 27 milyar dolarlık net spekülatif kısa pozisyonların arkasındaki traderları endişelendirmeye başlayabilir.