Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 6.01'den 5.8640'a kadar gerileyen Dolar/TL bu sabaha % 0.6 artışla 5.91 civarında başladı. Kur öğleden sonra ise 5.8488'e kadar geriledi. 

Türk varlıkları hafta başından beri S 400 konusundaki haber akışıyla olumlu ayrıştı.  BIST 100 Endeksi dün %3'ün üzerinde prim yaparak 90 bin seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Bankacılık endeksinde artış % 4'e ulaştı. TL ve BIST 100 Endeksi dün diğer gelişen ülke varlıklarından pozitif ayrıştı.

BIST 100 Endeksi dün % 3.2 ile dünyanın en çok kazandıran 10 Borsası arasına girdi.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin risk priminin azalmasıyla Türk varlıklarına olan ilginin arttığını söyledi. Borsada değerlemeler açısından oldukça cazip seviyelerde olunduğunu belirten Kudaloğlu "Dün de ABD ile ilişkilerin iyileşeceğine yönelik beklentiler alımları destekledi. Bayram öncesi bir miktar yabancı bir miktar da yerlinin Döviz satışıyla kurdaki gerileme de borsaya destek oldu.." diye konuştu.

Bugün açıklanan büyüme verisine göre Türkiye çeyreklik bazda %1.3 büyüyerek teknik resesyondan çıktı. Yıllık bazda ise % 2.6 daraldı. Veri sonrası dolar/TL sınırlı yükseldi.