Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta beklentiden iyi gelen enflasyon ve ekonomik daralmanın beklentiden daha az olduğunu gösteren büyüme verisiyle 5.80'lerden 5.65'in altına gerileyen kur yeni haftaya 5.70 civarında başladı, ardından yükselişe geçti.

Geçen haftayı % 2 civarında değer kaybıyla tamamlayan Dolar/TL bugün en düşük 5.6952'yi test etti, daha sonra hızlı yükselen kur 5.7631'i gördü. ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in Türkiye'ye S400 alımı nedeniyle yaptırımları incelediğini açıklamasınun yükselişte etkili olduğu belirtiliyor. Euro da bugün % 0.6 artışla 6.34'e çıktı. BIST 100 Endeksi % 1.5'in üzerinde primli seyrediyor.

RADARDA MERKEZ BANKALARI VAR

Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı kur üzerinde belirleyici olacak.

GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan Merkez Bankası'ndan 300 baz puanlık indirim beklediklerini belirtti. Erkan Bloomberg HT'ye konuya dair "Ağustos enflasyonu % 15 bandına çekildi, enflasyon Merkez Bankası'nın politikasında ana oyun kurucu olmaya devam ediyor, Eylül'de de daha düşük seviyeleri görebiliriz. Bu trend Merkez Bankası'nın elini rahatlatıyor. Bu toplantıda 300 baz puanlık indirim bekliyoruz. Yıl sonuna kadar da indirim döngüsünün devam etmesini bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz indirimine gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.