Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nden "Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu"na canlı bağlantıyla katıldı.

Türkiye'yi bütün afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için Türkiye Ulusal Risk Kalkanı modelini devreye aldıklarını işaret eden Erdoğan, "İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirlilik olarak adlandırılan üçlü gezegen kriziyle mücadelede çözüm, küresel dayanışmadan geçiyor. Bu kapsamda Mısır'ın Şarm el-Şeyh şehrinde düzenlenen 27'nci Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'nda güncellenmiş Ulusal Katkı Beyanımızı açıkladık. 2053 Yılı Net Sıfır Emisyon hedefimiz doğrultusunda 2030 senesine kadarki emisyon azaltma hedefimizi 2 katına çıkardık. Önümüzdeki dönemde iklim kanunumuzu Meclisimizden geçirmiş olacağız." dedi.

31'inci Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'na ev sahipliğine adaylığın ilan edildiğini söyleyen Erdoğan, "Sadece karbon emisyonlarının azaltılmasına odaklanmıyor, küresel ısınmaya sebep olan diğer sera gazlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu kapsamda hidroflorokarbon emisyonlarının kademeli olarak azaltılması için Ulusal Strateji Belgemizi 2024 yılına kadar hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.