Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Ether, Ethereum blok zincirinde yapılması planlanan iyileştirme kapsamında büyük bir testi başarıyla geride bırakması sonrası iki ayın zirvesine çıkarken, kripto para sektörünün en önemli potansiyel değişikliklerinden birinin önünü açtı.

Perşembe günü yüzde 4,1’e varan bir yükseliş sergileyen ve 1800 doların üstünde işlem gören Ether, Haziran ayında gördüğü 900 dolarlık dip sonrası iki katın üstünde değer kazanarak Bitcoin’de yaşanan toparlanmayı geride bıraktı.

Planlanan iyileştirmenin önceden bilinmesine rağmen en önemli ticari blok zincir olarak görülen Ethereum’un koini olan Ether’de yaşanan yükseliş bu yıl yaşanan acılı kripto sürecinden sonra yeni başlayan toparlanma dönemi için iyimser havanın güçlenmesini sağladı.

Çarşamba günü gerçekleştirilen Goerli testi Ethereum blok zincirinin iş ispatı (proof of work) modelinden enerji kullanımı açısından daha verimli olan hisse ispatı (proof of stake) modeline geçişi için bir prova niteliğinde olduğu belirtiliyor. Değişimin önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor.

Ethereum’un kurucularından Vitali Buterin Twitter’dan yaptığı paylaşımda testin hisse ispatı modelini aktive ettiğini kaydetti. Ethereum geliştiricilerini koordine eden bilgisaray uzmanı Tim Beiko da yolladığı bir tweette birleşmenn başarılı olduğuna işaret eden bir ekran görüntüsü paylaştı. Kripto araştırma firmalarından Messari Araştırma Analisti Kunal Goel de Goerli testinin başarıyla tamamlandığını açıkladı.