Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Piyasa değeri en büyük ikinci kripto para olan Ethereum rekor yükseliş kaydederken, kripto para piyasasında Bitcoin’in erken dönemdeki yükselişine benzer bir iyimserlik hakim.

Finansal hizmetler ve dijital sanat servisleriyle bilinen Ethereum blokzincirine bağlı olan kripto para geçtiğimiz yıl yüzde 1.500 yükseliş kaydetmiş ve Salı günü 3 bin 455 dolar ile zirvesini görmüştü.

Teknik göstergeler Ethereum rallisinin sonuna doğru yaklaşıldığına işaret etse de kripto paranın daha fazla yükseleceğine dair beklentiler de mevcut. Kripto yatırımcılarıysa Bitcoin’den ziyade Ether ve diğer altcoinlere odaklanmış durumdalar.

Kripto Borsası Luno’nun Asya Pasifik Müdürü Vijay Ayyar ise konuyla ilgili, “Piyasalar, tüm ağ geliştirme çalışmalarına rağmen Ethereum’un temel olarak ne kadar düşük değerlendiğini farketti. Eğer Ether’in çok fazla yükseldiğini düşünüyorsanız, Bitcoin ile karşılaştırıldığında daha gidilecek çok yol var" dedi.

Ayyar Ethereum’un gelecek yılın başlarında 5-10 bin dolar seviyesine ulaşmasını beklerken, Evercore ISI Teknik Analisti Rich Ross, Ether için hedef fiyatını 3 bin 900 dolardan 4 bin 100 dolara çıkardı.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise birçok piyasa katılımcısının 2021 bitmeden önce Ether’in 10 bin dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Oasis Pro Markets CEO’su Pat LaVecchia ise Ether’in Bitcoin gibi çok fazla volatil olacağını fakat daha fazla kurumsal yatırımcıyla birlikte değerinin artacağını belirterek, “Ether’in önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 25 bin dolara ulaşması mümkün” dedi.