Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro ve yen, ABD Başkanı Trump'ın ticaret müzakerecilerine bir miktar daha zaman tanımak için ithal otomobillerde vergi artırımlarını altı aya kadar ertelemesi planına ilişkin beklentilerin etkisiyle Perşembe günkü işlemlerde dolar karşısında sakin seyrediyor.

Euro TSİ 08:56'da dolar karşısında yüzde 0.08 artıda 1.1210 seviyesinden işlem gördü. Euro/Dolar paritesi önceki seansta 1.1178 ile bir haftanın en düşük seviyesini görmüştü. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini'nin Avrupa Birliği (AB) kurallarını ikinci günde de eleştirmesi euronun kayıplarında etkili olmuştu.

Tokyo'da Barclays kıdemli stratejisti Shin Kadota, “Euro Bölgesi'nin zayıf ekonomik göstergeleri dikkate alındığında euro için uzun vadeli beklentiler pek parlak değil. Ancak otomobil ithalatında vergi ertelemesi haberleri euronun 1.1200 eşiğinde destek oluşturmasına yardımcı oluyor.” dedi.

Dolar yen karşısında yüzde 0.11 ekside 109.48'den işlem gördü. Tokyo'da Societe Generale Döviz birimi direktörü Kyosuke Suzuki Çin – ABD ticaret savaşından kaynaklı belirsizliğin dolar üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Dolar, ABD tahvil faizlerinin zayıf perakende satışlar ve sanayi üretimi verileriyle düşmesi sonrasında Çarşamba günü yen karşısında 109.150'ye gerilemişti.

Reuters