Advertisement
HABERLER ABONE OL

China Evergrande Group dolar tahviline yatırım yapan yatırımcılar vadesi çarşamba günü olan kupon ödemelerini almadıklarını belirtti.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Evergrande’nin 2024 vadeli tahvilinde gerçekleştirmesi gereken 45,2 milyon dolar tutarında faiz ödemesi bulunuyor.

Temerrüt ilanı öncesinde ise ödemelerin yapılabilmesi için 30 günlük süre bulunuyor.

Krizi fırsata çevirmek isteyenler de var

Ancak dünyanın en borçlu gayrimenkul şirketinde yaşanan krizi fırsata çevirmeyi düşünenler de var. Marathon Asset Management CEO’su Bruce Richards, herhangi bir yapılandırmaya gidilmesi durumunda yurtdışı yatırımcılardan önce yurtiçi yatırımcılara ödeme yapılacak olsa bile “kesinlikle fırsatlar olduğunu” belirterek Evergrande tahvili aldıkları bilgisini verdi.

Kuroda sıçrama riskini düşük görüyor

Öte yandan Çin yönetimi, finansal kurumlara, konut sektörünün sağlıklı ve dengeli gelişimi ve konut sahiplerinin haklarının korunması için yerel hükümetlere destek verme çağrısı yaptı. ECB panelinde konuşan Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda ise Çin gayrimenkul sektöründeki sıkıntıların ülkesine sıçraması riskinin düşük olduğunu belirtti ve durumun 1980’ler ve 90’lı yılların başından farklı olduğunu söyledi.