Advertisement
HABERLER ABONE OL

Facebook'un bir süredir beklenen yeni ismi belli oldu.

CEO Zuckerberg şirket isminin 'Meta' olarak değiştirileceğini duyurdu.

İsim değişikliği haberi, ABD hükümetinin şirketin ticari faaliyetleri konusunda giderek daha fazla denetim yaptığı bir döneme denk geldi. ABD Kongresi'ndeki iki partinin senatörleri de Facebook'u şiddetle eleştiriyordu.

Facebook'un şirket ismini değiştirmesiyle Facebook sosyal medya uygulaması şirketin Instagram, WhatsApp, Oculus ve diğer iştiraklerinden biri gibi konumlandırılmış olacak.

— The Recount (@therecount) October 28, 2021

Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketlerinin faaliyet alanlarını büyütürken ana şirket isimlerini değiştirmeleri daha önce de yaşanmıştı.

Faaliyetlerini internetteki arama motoru ve reklamcılık hizmetlerinin ötesine taşımak isteyen Google, 2015 yılında Alphabet Inc ana holdingini kurarak birimlerini onun bünyesinde toplamıştı.

Facebook'un marka ismini değiştirmesi şirketin metaverse adlı sanal evreni inşa etme planının da bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Metaverse nedir?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Temmuz ayında, tüketicilerin yalnızca şirketin platformlarında oturum açacakları değil, aynı zamanda bu dijital dünyada yaşayacakları, çalışacakları ve oyun oynayacakları metaverse’i Facebook’un ve bütün olarak internetin geleceği için bir vizyon olarak agresif bir şekilde vurgulamaya başlamıştı.