Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed elinde tuttuğu Borsa yatırım fonlarına (ETF) 2 Haziran'a kadar olan haftada 1.3 milyar dolar daha ekledi. Banka ihraççı şirketlere destek olma çabalarında istikrarlı alım temposunu koruyor.

Mevcut alımlar şirket tahvillerine yatırım yapan ETF'lerde, haftalık bilançosuna göre Fed'in toplam portföyünü 4.3 milyar dolara taşıdı. Fed'in koronavirüs pandemisine karşı başlattığı borç verme programının bir kısmını ETF alımları oluşturuyor. Bir önceki hafta yapılan alımlar ise 1.2 milyar dolar idi.

Eyalet ve yerel hükümet ihraççılarına yönelik ayrı bir borç verme programıyla yapılan tahvil alımları da Fed'in bilançosunda görünüyor. Buna göre banka bu kurumlara 1.2 milyar dolarlık borç verdi. Bu rakamlar, Ilinois eyaletinin Salı günü açıkladığı 1 yıl vadeli borcu yansıtıyor.

Bu program için hazırlanan Belediye Likidite İmkanı olarak bilinen özel amaçlı araçta bulunan toplam varlıklar daha büyük bir miktarı gösteriyor. Ancak açıklamada yer alan bir nota göre bu, ABD Hazine Bakanlığı'nın Fed'i kayıplarda korumak için borçlanma imkanına eklediği katkıyı da içeriyor.