Advertisement
HABERLER ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, pandeminin gelecekteki krizlerde yeterli likiditenin sağlanması için ABD Hazine tahvil piyasasında uzun dönemli reformları teşvik edeceğini ve insanların bunun farkında olduğunu söyledi.

Daly, Çarşamba günü çevrimiçi katıldığı Asya bankacılık forumunda yaptığı değerlendirmede, krizin başlarında görülen bozulmanın çok az kişinin beklediği bir ölçekte gerçekleştiğini ve reform sürecinin muhtemelen birkaç yıl alacağını kaydetti.

Daly, merkezileştirilmiş takasın önemli bir odaklanma alanlarından biri olduğunu işaret ederek, “Bundan çıkarılması gereken şey; Hazine tahvil piyasası reformuna ilişkin ne düşünmemiz gerekiyor? Likiditenin insanlara ulaşılabilir olması için ne yapmamız gerekiyor?” dedi.

"Bir diğer öncelik küçük işletmelerin borçlanmaya erişimi"

San Francisco Fed ve Singapur Para Otoritesi tarafından düzenlenen Asya Bankacılık ve Finans Sempozyumu’nda konuşan Daly, ayrıca diğer bir önceliğin küçük işletmelerin dolar borçlanmaya erişimini iyileştirmek olacağını da söyledi.

ABD merkez bankasının daha güvercin politika yapıcılarından biri olan Daly, bankanın faiz karar organı Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) oy hakkına sahip üye konumunda.

Fed yetkilileri, 21-22 Eylül toplantısının tutanaklarına göre, merkez bankasının varlık alımlarını gelecek ay ya da Aralık ayında azaltmaya başlamasını bekliyor. Ancak politika yapıcılar gösterge faizin 2022 yılında ya da daha sonra artırılması gerektiği konusunda yarı yarıya bölünmüş durumda.