Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg TV'ye konuşan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ilk çeyrek rakamlarının virüs nedeniyle Çin'de ve Asya'da daha zayıf olabileceğini, ABD ekonomisinin de olumsuz etkilenebileceğini belirterek "bu olumsuz etkinin ne kadar süreceği, virüsün ne kadar uzun süre etkisini sürdüreceğiyle bağlantılı olacak" ifadesini kullandı. Mester bu aşamada öngörülerimi aşağı yönlü revize etmediğini de belirtti.

IMF Başkanı Kristalina Georgiev da dünkü bir mülakatta  koronavirüsün ekonomiye etkilerini  değerlendirmiş ve "Bu salgının Çin ekonomisini ne ölçüde etkilediği, Çin'in ötesine yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz, senaryolarla hareket ediyoruz. En olası senaryo; bu salgının hızlıca kontrol altına alınması ve V şeklinde hızlı bir toparlanma olması." ifadelerini kullanmıştı.

APPLE VE BUNDESBANK'TAN VİRÜS AÇIKLAMASI

Son olarak teknoloji devi Apple ve Alman Merkez Bankası Bundesbank virüsten olumsuz etkileneceklerini açıklamıştı. Apple "virüs" nedeniyle ciro hedefine ulaşamayacağını duyururken Bundesbank ise aylık raporunda Alman ekonomisinin virüs nedeniyle 'risk altında' olduğunu ifade etmişti.