Advertisement
HABERLER ABONE OL

Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, teknolojinin ve mobilitenin artmasıyla birlikte insanların hayatında artık dijital yaşam alanlarının büyük bir önem kazandığını ve bankacılığın önümüzdeki dönemde bu alanlarda yeni hizmetler vermeye başlayacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Ulutaş, Akbank'ın mobil uygulamasına ortalama girişin ayda 19 olduğunu ve bunun oldukça yüksek bir rakam olduğunu ifade eden Ulutaş, "Reel hayatta hiç kimse ayda 19 kez banka şubesine gitmez. Teknolojinin gündelik hayata iyice girmesiyle insanların özellikle dijital platformlarda yaşam alanları oluştu. Özellikle mesajlaşma platformları insanların günün büyük bir bölümünü geçirdiği dijital yaşam alanları. Yakın zamanda bankacılığın bu alanda da varlık göstereceğini ve müşterilerine bu alanda da hizmet vermeye başlayacaklarını düşünüyorum. Akbank olarak biz de o yönde çalışıyoruz" diye konuştu.

YAPAY ZEKANIN İNSANDAN DAHA İYİ KARAR ALACAĞI KESİN

Bankacılık sektöründe yapay zekanın önemine de değinen Ulutaş, yapılan araştırmalarda bankacıların yüzde 79'unun önümüzdeki iki yıl içinde kararları yapay zeka ile birlikte alınacağına yönelik beklentilerin hatırlatılması üzerine ise "Veriyi iyi bilmek ve onu anlamlandırmak büyük önem taşıyor. Bankacılık sektörü bunu iyi kullanıyor. Yapay zekanın bankacılık sektöründe kullanılması kaçınılmaz. Verinin çoğalması ile yapay zekanın insandan daha iyi karar alacağının kesin. Bunun örneklerini görüyoruz" diye konuştu.

'FINTECHLER BANKALAR İÇİN TEHDİT DEĞİL'

Fintechlerin  bankacılık sektörüne rakip ve tehdit olarak görüldüğüne yönelik görüşler olduğunu hatırlattığımız Ulutaş, fintechlerin gelişmesiyle bankacılığın tehdit altında gibi bir algı olduğunu ve buna katılmadığını söyledi. Ulutaş, "Bankacılık hizmetleri gerçekte tehdit altında değil. Bu daha çok bankacılığın nerede ve nasıl yapıldığıyla ilgili. Daha geniş bir platformda ve daha geniş bir kanal setinde yapılabilirlik getiriyor bu. Dolayısıyla aslında müşterilerin hayatını kolaylaştıran pozitif gelişmeler. Bankaların da kendi kanalları dışında bu alanlarda da hizmet verebiliyor olmaları bankalar için de olumlu bir gelişme. Eğer servislerinize ve müşteri ilişkilerinize güveniyorsanız bu sizin için pozitif bir  şey" dedi.