Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bahamalar Maliye Bakanlığı’nın alt kurumu olan Bahamalar Hisse Senetleri Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, kripto varlık platformu FTX’in Bahamalar’daki alt şirketi olan FTX Digital Markets’a ait varlıkları dondurmanın “sağduyulu bir hareket” olduğu ve komisyonun, müşterilerin varlıklarının kuralları ihlal eden bir biçimde yönetildiği hakkındaki ihbarların farkında olduğu belirtildi.

Şirketin tasfiyesine gerek olup olmadığına karar vermek için, bir savcının geçici tasfiye memuru olarak atandığı bildiriliyor. Bahamalı avukat John Delaney, tasfiye memuru atanmasını, komisyonun şirketin yönetim kurulunu değiştirerek, “şirketi ele geçirmek için” kullanacağı bir yöntem olarak tanımlıyor.

FTX US sorun yaşamadığını belirtmesine rağmen, işlemleri durduracak

FTX’in ABD’deki alt şirketi FTX US’de, şirketin bazı kısım ve haklarının satışının konuşulduğu bildiriliyor.

Şirketin çalışanlarına bundan sonra maaş alamayabilecekleri konusunda bildirim yapıldı.

FTX US Hukuk Başmüşaviri Ryan Miller’ın bir iç yazışmada, “FTX US, en kötü ihtimalle bir sonraki döngüde maaşları ödemeye hazır görünüyor. Çalışanların kişisel durumlarına uygun olacak kararı vermesi gerekiyor” dediği bildiriliyor. Miller ayrıca, şirketin kurucularından net bir bilgi almadığını ve FTX US’i mümkün olduğu kadar zarardan korumaya çalıştığını belirtti.

Miller’ın mesajının, platformun kurucularından biri tarafından silindiği bildiriliyor.

Bankman-Fried’in açıklamasına göre FTX US, uluslararası FTX’in finansal problemlerinden etkilenmemiş durumda. Platformun herhangi bir likidite sorununun bulunmadığı ve çekim işlemlerinin yapılabildiği belirtilmesine rağmen, platformun sitesinde kullanıcıların açık pozisyonlarını kapatmaları gerektiği ve birkaç gün içinde işlemlerin durdurulabileceği duyuruluyor.

FTX ile yakın bağları bulunan kripto varlık alım satım şirketi Alameda Research’ü kapattığını açıklayan Bankman-Fried’in platformu, içinde SEC’nin de bulunduğu birçok kurum tarafından kuralları ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma altında.