Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu haftaya 5.35 seviyelerinde başlayan, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın 'sıkı duruş devam edecek' söylemiyle 5.30'un altına gerileyen, Fed'in güvercin tonda söylemleriyle düşüşünü sürdürerek 5.16'ya kadar gerileyen kur son işlem gününe artışla başladı.

Dolar/TL bugün 5.19 - 5.21 bandında işlem görüyor, Euro/TL 5.96'da, sepet kur %0.7 artışla 5.58'de seyrediyor, dolar endeksi ise hafif yükselişte..

Bugün yurt içinde Bloomberg HT Tüketici Güveni ve Ocak ayı imalat PMI Endeksi izlenecek. ABD'de ise tarım dışı istihdam verisi piyasalar açısından önemli olacak. Aralık'ta 312 bin artan istihdamın Ocak ayında 165 bin artması bekleniyor.

Çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdamı Ocak'ta 213 bin artarak beklentinin üzerinde gerçekleşmişti.

Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye "Fed'in bilanço küçültme konusunda yeni metin yayınlaması, faiz artışında sabırlı olacaklarını belirtmesi gelişen ülke kur ve CDS'lerine olumlu yansıdı.

Kurda da 5.15'lere doğru çekilme gördük. Yeni bir jeopolitik risk oluşmaz, ticaret savaşları görüşmelerinde ters dönüş olmazsa bu fiyatların biraz daha iyileşmesini bekleriz" şeklinde konuştu.

Şekerci ABD tarım dışı istihdam verisine dair "hükümetin kapanmasından dolayı istihdamda normal trendleri yansıtmayan rakam görebiliriz. Bu yüzden bundan sonraki istihdam ve enflasyon verileri daha önemli olacak...Bugünkü verinin piyasaya çok büyük etkisi olmasını beklemem" yorumunu yaptı.