Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan uzmanlar Türk Lirası'nda bir miktar daha düşüş beklediklerini belirtiyor.

Bank Of Tokyo-Mitsubishi Kur Stratejisti Lee Hardman son dönemde gelişen piyasa para birimlerinin belirgin biçimde toparlandığını, Merkez Bankaları'nın güvercin duruşunun para birimlerini desteklediğini bildirdi. Hardman "Fed'in son açıklamaları çok önemliydi. Yıl sonuna doğru veya gelecek yıl faiz indirimine gidebileceği işaretini gördük. Şu an için güçlü dolar riski ortadan kalkmış görünüyor." dedi.

Ancak bazı risk faktörleri olduğuna dikkat çeken Hardman "ABD - Çin ticaret görüşmeleri hala sürüyor, bu konuda nispeten olumluyuz önümüzde aylarda anlaşma olabilir.

Eğer ticaret gerilimi artarsa zaten yavaşlayan Çin ekonomisi daha da yavaşlar ve gelişen piyasalar için de zorlu bir dönem olur" yorumunu yaptı.  

Dolar/TL 'DE 5 TAHMİNİ


Yakın vadede Türk Lirası'nda değer kazancının devam edebileceğini söyleyen Hardman "Dolar/TL'de 5 seviyesine doğru iniş görebiliriz, dış konjonktür de daha iyi olacaktır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikasında sıkı duruşa devam edeceğini söyledi. Şu an Türkiye'nin sunduğu yüksek getiri de TL'nin güçlenmesi için destekleyici olacaktır" ifadelerini kullandı.

"EN KÖTÜ GERİDE KALDI"

Manulife Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Richard Segal ise Türk Lirası için en kötüsünün geride kalmış olabileceğini, kurda 5.05 - 5.10 seviyelerinin görülebileceğini söyledi.

Segal "Kurda Ağustos'taki zirvelerin oldukça altındayız. 5.05-5.10'lar bir kez daha test edilebilir" öngörüsünde bulundu.

Türkiye'de temel ekonomik göstergelerin hala olumlu olduğuna vurgu yapan Segal, yerel seçimlerin yatırımcılar tarafından dikkatle izleneceğini söyledi.
 
TL varlıklarına girişin sürdürülebilir olması için ekonomik performansın daha iyi olması gerektiğini belirten Segal "İlk çeyrek büyümesini görmeliyiz, bunun için Nisan - Mayıs dönemini beklemek gerekir. Şu an için taktik alımlar gerçekleşiyor" yorumunu yaptı.