Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kanun yapıcılar ve bazı yetkililerden alınan bilgiye göre, ABD'de hükümetin kapanmasını önlemek için sınır güvenliğine fon ayırma konusundaki görüşmeler Cumartesi geç saatlerde çıkmaza girdi ve buna bağlı olarak, çok az zaman kalması ile birlikte, anlaşmaya varma ihtimali azaldı.

Müzakereler halen yeniden yoluna girebilir ve bazı kilit parlamenterler Pazar günü öğleden sonra telefon görüşmeleri planladı, ancak hükümetin kapanmasını önlemek için son gün olan Cuma'ya kadar anlaşmaya varma ihtimali, kanun yapıcıların bir uzlaşıya varma yolunda olduklarını düşünmelerine karşın azalıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günkü tweet'inde "Sınır Komitesi Demokratları makul davranmıyor" dedi.

ABD'de Trump'ın Meksika sınırına duvar inşa edilmesi için fon ayrılmasını istemesi, muhalafet kadında kabul görmüyor ve bu anlaşmazlık sonucu hükümet önceki kapanışının ardından bir kez daha kapanma tehlilkesi ile karşı karşıya.

Senato Tahsisatlar Başkanı Richard Shelby, "Fox News Sunday"e yaptığı değerlendirmede, "Anlaşma ihtimalini 50/50 görüyorum," dedi ve "Demokratlar ile ABD Göç ve Gümrükler İcra faaliyetleri konusunda anlaşmazlık var" şeklinde görüş bildirdi.