Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, sohbet toplantısında konuştu. Atilla borsanın halka arzı için yıl bitmeden hazır hale geleceklerini ve gündeme alacaklarını söyledi. Atilla Borsa İstanbul'da 2 sıfır atmayı planladıklarını ifade etti.

Genel Müdür Atilla akşam seansında ortalama 200 milyon TL işlem geçtiğini, gidişattan memnun olduklarını belirtti. Atilla Borsa İstanbul'u Finans Merkezi'ne taşıma niyetleri olduğunu ve taşınmanın 2022, 2023'ü bulacağını söyledi. 

Atilla'nın açıklamasında öne çıkanlar şöyle;

İşlem hacimlerimiz geçen seneye göre ikiye katlandı

Daha fazla yerli yatırımcının gelmesi için çalışmalar var ancak olgunlaşmadı

Açığa satış yasağının kalkmasını takipteyiz

Kapalı tahtalar ile ilgili bizim tarafımızda yapılabilecek bir şey yok

Halka açıklık oranı çok düşük hisselerde düzenleme olacak

Temettünün vergilendirilmesi konusunu diğer kurumlarla ortak çalışıyoruz, sade hale gelmeli

Borsada yüksek frekanslı işlem payı %16-17 seviyesinde. Endişe edecek durum yok

Ödünç piyasasını daha aktif hale getirmek için çalışma başlattık

Bitcoin'in borsada alınıp satılması yakın zamanda zor. Vadeli işlemlerde düşünülebilir.ü

BORSA İSTANBUL: 2 SIFIR NİSAN'DA ATILACAK

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada endeksten 2 sıfırın 27 Nisan'da atılacağı belirtildi

Borsa İstanbul endeksten iki sıfır atılmasına ilişkin olarak yaptığı duyuruda söz konusu uygulamanın 27 Nisan 2020'de devreye alınacağını bildirdi.

Açıklamada BIST 30 ve BIST 100 endeksleri başta olmak üzere, Borsa tarafından hesaplanan BIST Pay Endekslerinin ulaştıkları seviyeler dikkate alınarak, TL olarak hesaplanan “Fiyat ve Getiri Endeksleri”nden iki sıfır atılmasına karar verildiği belirtildi.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi; "Uygulamanın planlanan devreye alım tarihi 27.04.2020 olup endekslerden iki sıfır atılmasıyla birlikte endeks değerinin virgülden sonra iki hane gösterilmesine devam edilecek. Uygulama tarihi itibarıyla ilgili endekslerin bölen değerleri 100’le çarpılarak endeks değerlerinin iki sıfır atılmış olarak hesaplanması sağlanacak, geçiş tarihinden önce hesaplanmış endeks değerleri ise 100’e bölünmek suretiyle endekslerin başlangıç tarihlerindeki başlangıç değerleri ve tarihsel endeks değerleri güncellenecek."