Advertisement

SGK, 9 Temmuz 2011 gününden sonra emekli olanlardan geçmişte memuriyet hizmeti olanların ikramiyelerini sorunsuz bir şekilde ödüyor. Bu tarihten önce emekli olanlara ise mahkeme yolu gözüküyor. SSK emeklileri, mahkemesiz ikramiye alabilmek için işe girin, emekli aylığınızı kestirin ertesi gün yeniden emeklilik dilekçesi verin ve ikramiyenizi hem sorunsuz hem de güncel rakamlardan alın.
SGK'dan ikramiye alacağı olan bir milyondan fazla kişi olduğu halde 490 bin kişi SGK'ya dilekçe gönderdi ve dilekçelerin hepsi reddedildiği halde sadece 14 bin kişi dava açtı. Öte yandan, dava açanların alacağı ikramiye de maalesef güncel olmuyor ve emekli oldukları yılın rakamlarından ödeniyor. İşte hem davaya gerek kalmadan hem de güncel rakamlardan ikramiye alabilmek için, sadece SSK'dan emekli olanların yapabilecekleri bir yol var. Emekli iken işe girin SGDP ödemeksizin, normal çalışanlar gibi SGK'ya kendinizin bildirilmesini temin edin, sonra da ertesi gün yeniden emeklilik dilekçesi verin ve emekli olunca da ikramiyenizi sorunsuz alın. Bu arada işe ayın son gününe yakın girin ve ayın son günü işten çıkıp aynı gün emeklilik dilekçenizi vermeniz yararınızadır.

9 TEMMUZ 2011 GÜNÜNDEN SONRA İKRAMİYE DAVASIZ
Geçmiş yıllarda bir müddet memuriyet yapmış ve sonrasında SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan emekli olmuş kişiler, 2009 yılında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla ikramiyelerini alabilme hakkına kavuştular ama hükümet engellemek için yeni bir yasa çıkarmıştı. Çıkarılan bu yasa, hem CHP'nin hem de bizim örneğini yayınladığımız dava dilekçeleri sonrasında yeniden Anayasa Mahkemesi'ne gitmişti. 12 Mayıs 2011 günkü oturumda Anayasa Mahkemesi bir kez daha eski memurlara ikramiye ödenmeli kararını vermişti. Bu karar daha sonra 9 Temmuz 2011 günü Resmi Gazete'de yayınlandığından, 9 Temmuz 2011 gününden sonra ister SSK, ister Bağ-Kur, ister Emekli Sandığı isterse de özel banka/Borsa sandıklarından emekli olsunlar, geçmiş memuriyet sürelerine ait ikramiyelerini güncel rakamlar üzerinden alacaklar ve almaya başladılar.
Anayasa Mahkemesi'nin 9 Temmuz 2011 günü yayınlanan kararından sonra hükümetin geçmişte emekli olanlara davasız para ödenebilmesi için yasa çıkarması lazım. Duyumlarıma göre bu tür bir çalışma var. Fakat, sanırım bu düzenleme, ödeme tarihindeki rakamlardan değil de emekli oldukları yılın rakamlarına göre yapılacak gibi görünüyor, umarım ödeme günündeki rakamlardan olur. İkramiye konusunda dava açan 14 bin kişi davalarını kazanmaya başladılar. Ancak, SGK davayı kazananlara güncel rakamlardan değil de emekli oldukları yılın rakamlarından ödeme yapıyor.