Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünya ekonomisinde bu yıl Büyük Bunalım'dan beri en kötü resesyonu beklediklerini ve gelişen piyasalar ve Afrika, Latin Amerika ve Asya'daki düşük gelirli ülkelerin özellikle risk altında olduğunu kaydetti.

IMF İdari Direktörü Kristalina Georgieva, Perşembe günü yapacağı konuşmanın metninde, IMF'nin temel görünümünün, pandeminin bu yılın ikinci yarısında etkisinin azalmasının önleme tedbirlerinin kademeli olarak kalkmasına olanak tanıması durumunda, küresel ekonomide 2021 yılında kısmi bir toparlanma olacağı şeklinde olduğunu söyledi. Georgieva, koranavirüs etki zamana ilişkin belirsizliğin durumun daha da kötüye gidebileceği anlamına geleceğini vurguladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın her köşesine yayılan koronavirüs salgını işletmelerin kapanmasına ve milyonlarca kişinin işini kaybetmesine yol açtı. Georgieva, en fazla darbeyi perakende, konaklama, ulaşım ve turizm sektörlerinin aldığının altını çizdi ve serbest meslek sahipleri ve küçük ve orta boy işletmelerde de etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Georgieva, "Kasvetli görünüm gelişmiş ve aynı zamanda gelişen ekonomiler üzerinde de etkili oluyor," dedi ve "Bu kriz sınır tanımıyor. Herkese zarar veriyor" şeklinde görüş bildirdi.