Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Irak, OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını derinleştirmeyi değerlendireceklerini kaydetti. Ancak bu yorum, koalisyonun büyük ölçüde böyle bir adım atmayacağını işaret etmesinin ardından geldi.

Irak Petrol Bakanı Thamir Ghadhban, Pazar günü Bağdat'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üretim kısıntılarının yaklaşık günlük 400,000 varil artırılabileceğini söyledi ve Irak'ın Kasım ayında taahhüt ettiği üretim kısıntılarına uyduğunu sözlerine ekledi. Iraklı Bakan, "Bu rakam tartışıldı ve bu rakama OPEC üyelerinin dikkatli çalışmalarının bir sonucu olarak ulaşıldı" dedi.

Ghadhban, "OPEC + koalisyonunun daha fazla üretim kısıntısına yönelik görüşleri var, ancak günlük 1.2 milyon varil kadar değil" dedi ve bu kısıntıların piyasayı istikrara götüreceğini ve tüketicilere akışı devam ettireceğini ifade etti.

Ghadhban'ın yorumlarının aksine, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları, bu hafta gerçekleştirilecek toplantıda, mevcut üretim kısıntılarını sürdürme kararı alacaklarını işaret etti. OPEC ve ortakları mevcut üretim kısıtılarını artırmaya ihtiyaç duymasa bile, arz ve talep verileri, mevcut anlaşmanın devam ederek en azından Mart ayı sonundaki bitiş tarihinin ötesine geçmesi gerektiğini işaret ediyor.