Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü askıya alındığını duyurmuştu.

NTV'de yer alan habere göre etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar saat 1800'a kadar durdurulurken, piste inmek isteyen uçaklar da bekletilmeye alındı. Haberde hava durumuna göre iniş yapmak için bekleyen uçakların başka pistlere yönlendirilmesinin söz konusu olabiliceği belirtildi. Kalkış için bekleyen uçakların ise motorlarını kapatıp beklemeye geçtiği belirtildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 24 Ocak 04:00'a kadar İstanbul Havalimanı operasyonlarını durdurma kararı aldıklarını belirtti.

Üstün, "Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00'a kadar durdurma kararı aldık." ifadelerini kullandı.