Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere parlamentosunda oy çoğunluğuyla onaylanan Brexit sonrası ticaret anlaşmasını imzaladı.

Johnson konuyla ilgili olarak, "Bu anlaşmayı imzalayarak İngiliz halkının kendi seçilmiş parlamentosu tarafından kendi yasaları altında egemen yaşama dileklerini yerine getiriyoruz" dedi. "Az önce imzaladığım anlaşma son değil, yeni bir başlangıç. Bence İngiltere ve AB arasındaki harika bir ilişkinin başlangıcı olacak" açıklamasını yaptı.

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, yeni anlaşma ile gümrük vergisi ve kota olmadan ticareti sürdürecek.

Buna göre, taraflar arasında yeni bir serbest ticaret anlaşması yapılacak. Anlaşma, mal ve hizmetlerle birlikte yatırım, rekabet, kamu destekleri, vergi, ulaşım, enerji, balıkçılık, veri güvenliği ve sosyal güvenlik gibi alanları da kapsayacak.

Menşe kurallarına uyan mallara gümrük vergisi ve kota uygulanmayacak. Taraflar, çevreyi koruyacak ve iklim değişimi ile mücadeleye öncelik verecek. Sosyal haklar ve işçi hakları gözetilecek. Bağlayıcı bir uzlaşmazlık çözüm mekanizması kurulacak. Bu mekanizma rekabetin adil ve eşit şartlar altında gerçekleşmesini sağlarken, rekabeti engelleyici davranışları önleyecek.