Advertisement
HABERLER ABONE OL

JP Morgan stratejistleri Marko Kolanovic ve Bram Kaplan, müşterilerine gönderdikleri notta, “Omikron varyantı muhtemelen daha bulaşıcı, ancak ilk raporlar bunun daha az ölümcül olabileceğini gösteriyor. Bu durum, virüsün tarihsel olarak gözlenen evrim süreci ile uyumlu. Bu gelişme nihayetinde risk piyasaları için olumlu olabilir, zira pandeminin sonunun göründüğünü işaret ediyor olabilir” dedi.

Stratejistler, “Omikron getiri eğrisinin dikleşmesi (yatay hale gelmesi değil), büyümeden değere dönüş, Kovid ve kapanmalardan faydalanan ve yeniden açılma beklentileri ile ralli yapan hisse senetleri için bir katalizör olabilir. Bu segmentlerdeki son satışları; dönemsel hisseler, emtia ve yeniden açılma beklentilerinden faydalanan hisselerde düşüşlerde alım ve daha yüksek tahvil faizleri ve getiri eğrisinde dikleşme için pozisyon alma yolunda fırsat olarak görüyoruz” yorumunu yaptı.

Yeni varyantın ortaya çıkması, tüm dünyada ülkelerin seyahat kısıtlamalarını artırmaları ile birlikte, son günlerde piyasalarda sarsıntılara yol açtı.

Bazı sağlık uzmanları, bu konuda bir fikre sahip olabilmek için haftaların geçmesi gerektiğini söylerken, Avustralya’nın Baş Sağlık Yetkilisi Paul Kelly, bu varyantın diğerlerine göre daha ölümcül olduğuna ilişkin bir işaret olmadığını belirtti.