Advertisement

JPMorgan Chase & Co.'ya göre emeklilik fonları ve ülke varlık fonları, portföylerini yeniden ayarlamaya hazırlanmasıyla birlikte 200 milyar dolarlık hisse senedini elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan stratejistlerinin Salı günkü notunda, bunun pandemi darbesinden bu yana en negatif çeyreksel ayarlama olacağı belirtildi. Bankanın işaret ettiği genel rakam ABD'de bazı emeklilik portföyleri, Japonya'da Kamu Emeklilik Yatırım Fonu ve Norveç'in petrol fonunu kapsayan hesaplamalardan geliyor.

Notta, "Bu negatif yeniden dengelenme akımı bu ay hisse senetlerinde görülen sert düşüş dikkate alındığında daha da sorunlu bir hal alıyor." dendi.

Kurumlar hedefledikleri varlık dağılımını korumak amacıyla genellikle her çeyrekte portföylerini yeniden ayarlıyorlar. Küresel hisse senedi göstergesi Haziran sonundan beri yüzde 10 civarında yükseliş kaydederek sabit getirili menkul kıymet getirilerini aştı. Bu durum, bazı fonların yatırımlarını tercih ettikleri sınırlara geri getirmek için ayarlamaya ihtiyaç duyduklarını işaret ediyor.