Advertisement

ABD hisse senedi vadelileri Perşembe günkü işlemlerde düştü ve Asya hisseleri yatırımcıların teknoloji hisselerindeki önceki seansta görülen yükseliş karşısında koronavirüs aşı gelişmelerinde olası bir aksaklığı değerlendirmesiyle karışık bir seyir izledi. Dolar ve ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

S&P 500 Endeks vadelileri, Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşı çalışmasının katılımcılardan birinde açıklanamayan bir hastalığa neden olmasından dolayı durdurulduğu şeklindeki bir haberin ardından geri çekildi. Avustralya hisse senetleri yükseldi. Japonya hisseleri dalgalandı. Güney Kore ile Çin Borsa endeksleri düştü. S&P 500 Endeksi art arda dördüncü günde de yükselişle kapattı. Nasdaq 100 Endeksi Amazon.com Inc., Apple Inc. ve Twitter Inc. gibi teknoloji şirketlerinin yardımıyla Nisan'dan bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

Avustralya Doları Çin'in Avustralya kömürü alımını askıya aldığına ilişkin haberlerle geriledi. Yatırımcılar, teşvik paketinde kördüğümün hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağı beklentilerinin azaldığını düşünüyor. Johnson & Johnson'ın çalışmasının durdurulması, ekonomik toparlanma yavaşlarken Kovid-19 aşı yarışının engebeli bir yol olduğunun sinyalini verdi.

AXA IM Core Investments CIO'su Chris Iggo, "Şu anki engeller ABD seçim belirsizliği ve aşının zamanlaması ile etkinliğine ilişkin belirsizlikten kaynaklanıyor." dedi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19 testi, doktorunun Pazartesi günkü açıklamasına göre negatif çıktı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.22'de yüzde 0.4 düştü. Dayanak endeks yüzde 1.6 tırmandı.
Topix Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.3 arttı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 geriledi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.2 azaldı.

Döviz

Yen yüzde 0.1 düşüşle dolar karşısında 105.42 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.1 ekside 6.7517'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 düşerek 1.1794 oldu.
Avustralya Doları yüzde 0.5 değer kaybederek 71.75 ABD Centi'ne geriledi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yaklaşık 1 baz puan düşüşle yüzde 0.76 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi yüzde 0.84 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili 39.45 dolar ile fazla değişmedi. Önceki seansta yüzde 2.7 düşmüştü.
Altın yüzde 0.6 düşüşle onsu 1,910.92 dolara indi.