Advertisement

Asya hisse senetleri karışık bir seyir izlerken tahvil faizleri, yatırımcıların büyük merkez bankalarının para politikalarında normalleşme döneminin sona yaklaştığına ilişkin beklentileri değerlendirmesiyle birlikte birkaç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Hong Kong ve Çin hisse senedi göstergeleri geriledi. Avustralya hisseleri yükseldi ve Japonya fazla değişmedi. ABD hisse senedi vadelileri, S&P 500 Endeksi'nin önceki seansta yükselmesinin ardından düştü. Japonya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2016'dan beri en düşük seviyesine geriledi. Yeni Zelanda 10 yıllıkları ilk kez yüzde 2'nin altına indi ve Avustralya 10 yıllıkları rekor düşük seviyeye yaklaştı. ABD'de 10 yıl vadelilerin faizi bir yıldan uzun bir sürenin hemen üzerinde tutundu. Dolar fazla değişmedi.

MSCI küresel hisse endeksi, güvercinleşen Fed'in boğa piyasasını devam ettirmeye yardım edebileceği iyimserliğiyle Ekim başından beri görülen en yüksek seviyesine döndü. Buna karşın tahviller büyüme ve enflasyon endişelerinin sürdüğünün sinyalini veriyor. Japonya'da enflasyon düşük seyrederek Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) karşı karşıya olduğu zorluğun altını çizdi.

New York'ta Whittier Trust Co. CIO'su Sandip Bhagat, “Küresel genişleme döngüsünün başlaması, ticaret savaşının çözüm bulacağına ilişkin beklentiler ve Brexit tarafında bazı olumlu gelişmelerle büyümenin canlanması için nedenlerimiz bulunuyor.” dedi ve bu canlanmanın görülmesi için piyasanın 2019'un ikinci yarısına odaklandığını belirtti.

Sterlin, Avrupalı liderlerin gelecek hafta kaotik bir anlaşmasız Brexit'in gerçekleşmemesi için adım atarak ek iki hafta vermesiyle son dönemdeki düşük seviyelerinden yükseldi. İngiltere'nin 12 Nisan'a kadar bir sonraki adımına karar vermesi gerekiyor.

Hisse senetleri

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saatiyle 14:11'de fazla değişmedi.
Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.2 yükseldi.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yatay seyretti.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 düştü.

Döviz

Yen dolar karşısında 110.79'dan işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 6.7077'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 1.1378'den işlem gördü.
Sterlin dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.3142'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.52'den işlem gördü.
Japonya 10 yıllıklarının faizi eksi yüzde 0.07'ye geriledi.
Yeni Zelanda 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.98'de seyretti ve Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.83 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili 59.96 dolarda yatay seyretti.
Altın ons başına 1,309.80 dolarda fazla değişmedi.