Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bu sabah Asya piyasaları Çin’den gelen haberlerin etkisi ile karışık seyrediyor. Kovid-19 kısıtlamalarında yeni gevşeme adımları atılması endeksleri olumlu etkileyebilecekken, açıklanan zayıf ticaret verileri bu olumlu havaya gölge düşürdü ve etkiyi sınırladı.

Çin CSI 300 endeksi yatay bir görünüm sergilerken, Hong Kong Hang Seng ise artıda. Japon Nikkei 225 negatif ayrışıyor. Avustralya’da üçüncü çeyrek büyümesinin yıllık yüzde 5,9 ile beklentinin altında kaldığının açıklanmasının ardından Avustralya Borsası düşüşte.

Wall Street endeksleri Salı günü yüzde 2’ye varan oranlarda düşüşlerle kapanmıştı. S&P 500 dün aralıksız dördüncü işlem gününde günlük 1,4 düştü. Bu, bir ay içindeki en uzun düşüş serisi oldu. Bu sabah ABD ve Avrupa vadeli endeksleri yükseliyor. Bloomberg Dolar Endeksi 1.270 seviyesinde yatay.

ABD’de Senato yarışı

ABD Senatosu’nda Georgia eyaleti koltuğu için gerçekleştirilen seçimde Demokratların adayı Raphael Warnock, Cumhuriyetçi rakibi Herschel Walker’ı mağlup ederek, partisinin Senato’daki çoğunluğunun daha da güçlenmesini sağladı.

Associated Press’in haberine göre, yüzde 93’ü sayılan oyların yüzde 50,5’ini, Walker da yüzde 49,5’ini aldı. Bu sonuç ile beraber Senato’daki Demokratların Cumhuriyetçilere oranı 51-49 oldu. 8 Kasım’da gerçekleştirilen ilk tur oyalamada iki isim de yüzde 50 üzeri oy alamamış, seçim ikinci tura kalmıştı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in eşitlik bozma oyu sayesinde, Cumhuriyetçiler Georgia’yı ikinci turda kazansa bile ve koltuk dağılımı 50-50 kalsa bile Demokratların Senato’da çoğunluğu sağlaması mümkün olacaktı.